Vurdering av nettbsiden til Close To My Heart

I dette blogginnlegget skal jeg vurdere nettsiden til Close to my heart. Noen av prinsippene og verktøyene jeg kommer til bruke har vi som studenter fått av Karl Philip Lund. Mens andre leste jeg meg opp på hos Neil Patel.

Close to my heart er en av mine nye favoritter og de er norske. Det er et klesmerke som blir designet av Siv Katralen og produsert i Nepal av naturlige stoffer slik som ull, lin og kasjmir. 10% av alle solgte varer går til å finansiere prosjekter som Pads for School og Food for School i Nepal.

 

Vurderingen av nettsiden til Close to my heart er på ingen måte ment som kritikk.

Jeg håper heller å hjelpe til å utvikle siden til å bli enda bedre og enda lettere å bruke slik at enda flere handler hos CTMH. Om ikke jeg får til det så hjelper jeg i hvert fall å spre ordet om dette fantastiske merket videre.

 

Kvalitet over kvantitet sier Neil Patel og jeg kunne ikke vært mer enig.

Med en side som er lett å navigere og som har et brukervennlig layout kommer CTMH til å sikre seg enda flere fornøyde kunder! I dette innlegget kommer jeg til å følge Neil Patel sine råd og referere til relevante kilder isteden for å komme med egne påstander, samt å foreslå endringer som kan gjøres for å fremheve potensialet som både siden og merket har.

 

Det første jeg skal se på er om siden er lett å finne. Taster man inn ”close to my heart” i Google search bar på laptop så dukker miinto sine sider først. Det er kanskje ikke så rart siden det er en GoogleAds annonse og de faktisk selger varer fra Close to my heart. Den andre linken er www.closetomyheart.no og det er et godt tegn at de kom først opp på organisk søk. Det neste jeg la merke til er at meta-tags som skal inneholde keywords, som gjør at Google prioriterer enkelte sider framfor andre, sier ingenting om hva siden faktisk tilbyr. Det står ingenting om varene eller om stoffene som blir brukt.

Søkeresultater på Google

 

Når jeg søkte på ”kasjmir genser” så dukket de opp relativt langt nede. På side 3 (!). Ingen av oss som bruker Google pleier å bla så langt! Det jeg hadde gjort var å fjerne teksten som står der nå og heller erstattet den med relevante søkeord som f.eks. ”kjole, kasjmir genser, sjal” og lignende. Dette ville gjort at de dukket opp fortere når folk brukte disse søkeordene.

 

Et mobilt søk gir www.closetomyheart.no som første valg, men siden tar dessverre tid å laste opp. I denne artikkelen her kan man lese hvor mange potensielle kunder man mister med hvert sekund det tar å laste opp en nettside.

 

Når man trykker seg på siden fra en laptop så kommer den opp veldig fort. Jeg har gjennomført en test ved hjelp av Google sin PageSpeed Tools og på bildet kan du se resultatet. Det er rom for forbedring både når det kommer til laptop og mobil. Optimalisering for mobil er ekstremt viktig for tiden fordi ifølge TNS Gallup bruker vi mobiltelefonene våre stadig mer og mer.

Mobil versjon test

 

Det er 3 viktige spørsmål som må besvares når man lander på en nettside.

 

Har jeg kommet riktig?

Hva kan jeg gjøre her?

Hvorfor skal jeg gjøre det?

 

Det første spørsmålet får man svar på med en gang, vi har definitivt kommet riktig. Siden ser ryddig og profesjonell ut med store bokstaver, fine bilder og en meny som popper opp på venstre siden.

 

Neste spørsmålet kan man ha vansker med. På hovedsiden er det mulig å velge blant de forskjellige kolleksjonene men når man først har klikket seg videre, så får man ikke gjort mer enn å se på fine bilder. Det går ikke an å klikke seg videre, ikke står det noe info om artiklene eller linker der man kan kjøpe de heller. Men bildene er flotte!

 

Man må klikke seg inn på ”webshop” meny for å komme seg videre til butikken. Man blir da dirigert til en annen nettside. Her kan man klikke på de store fine bildene øverst og bli sendt til den delen av butikken der man faktisk kan kjøpe varen. Dette savnet jeg på den første originale siden. Siden ser ryddig ut men når man blar helt ned blir, ting litt mer rotete.

En ting jeg legger merke til er endringer i språket. Det blir stadig vekslet mellom engelsk og norsk og kan virke forvirrende og uoversiktlig. Det er mulig å velge norsk nederst på siden men dette endrer ikke stort. Topper heter fortsatt ”tops” under den ene rullemenyen og ”topper” under den andre.

 

Det hadde vært fint med bilder av alle tilgjengelige farger slik at når man skal velge en farge ”bottle” så vet man nøyaktig hvordan denne fargen kommer til å se ut. Når jeg ikke ser hvilken farge det er snakk om (jeg antar at det er en grønn farge) så velger jeg å heller droppe å kjøpe varen. Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke er den eneste som hadde reagert på samme måte. I tillegg til dette er det ikke alltid at fargen som er vist på bildet er tilgjengelig, noe som kan bidra til misforståelser og unødvendige spørsmål fra kundene. Forståelig nok så er det veldig mye jobb å ta proffe bilder av alle varer! I dette tilfelle hadde jeg valgt å lage en egen meny/rullegardin med alle fargene og en oversikt over hva den enkelte fargen heter.

Fargen som er visst på bilde er ikke et av de tilgjengelige fargene.

 

Beskrivelsene av varene er greie og jeg liker godt at målene i str M er oppgitt slik at man kan måle seg selv hjemme og velge riktig størrelse på egen hånd.

Kasse

Når man har valgt varen og har klikket seg videre til ”kasse” så kommer man til en grei og oversiktlig side der man kan endre kvantiteten av varene man har lagt i handlekurven. Jeg mangler mulighet til å endre på bestillingen der en knapp med ”fortsett å handle” gjør det mulig å handle enda mer. Det positive er det er et ”jeg ønsker å motta nyhetsbrev” vindu som er krysset av allerede. På denne måten kan bedriften samle på emailer og lage sin egen email liste, som senere kan brukes for re-marketing. Tommel opp!

 

Karl Philip Lund, en av foreleserne våre har fortalt om sin erfaring med ”Bli Vakker”. De hadde i første omgang plassert bilde med Visa og Mastercard ikoner nederst på siden. Men etter å ha flyttet ikoner øverst på siden økte salget. Karl Philip kunne fortelle at disse små ikonene får de potensielle kundene til å føle seg mer trygg og dermed fører til mer salg. På siden til Close to my heart ligger disse nederst på siden og basert på erfaringene til Karl Philip hadde jeg flyttet de opp, øverst på siden.

 

Det fantastiske med Close to my heart er

at de har hele 5 forskjellige måter å betale på! Hver måte har kjøpsvilkår tilgjengelig direkte på siden. Det er utrolig deilig å kunne ha valgmuligheter når man skal betale.

5 forskjellige måter å betale på!

 

Ellers så er det verdt å nevne at designen er veldig klassisk og vil falle i smak hos de aller fleste. Konseptet og hva Close to my heart står for kan man lese om i menyen under ”about” og jentene svarer som regel når man spør de om hva man enn måtte lure på.

Terningkast

Nettsiden får terningkast 4. Det er mye potensiale og mye kan forbedres. Men utgangspunktet er godt og produktet er fantastisk.

God shopping!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *