Google Video annonsering guide

YouTube og Display Network

Flere og flere går over til å bruke mobiltelefonene sine fremfor datamaskiner. Vi bruker gjerne tiden på å surfe etter nyheter, søke noe vi er interesserte i, spille og se på videoer. YouTube er verdens største og mest kjente video nettside. Med sine 1.325.000.000 brukere, 4.950.000.000 video visninger daglig hvorav 1.000.000.000 er et daglig gjennomsnitt av visninger på mobil og 54 språk når YouTube til et svært bredt publikum.

Google Video tilbyr deg mulighet til å vise annonsen din både på YouTube og på Display Network. Det gir deg som marketer med andre ord enorme muligheter! Display network er nemlig en gruppe på mer enn 2 millioner nettsider, videoer og apper.

 

Fordeler ved å føre en markedsførings kampanje på YouTube og Display Network:

  • du lærer mer om publikum du vil nå
  • du når ut til det riktige publikum (demografi: alder, kjønn, livsstil)
  • du skaper bånd med ditt publikum
  • du har mulighet til å engasjere ditt publikum (ved å bruke lik og del funksjon kan man skape sitt eget nettverk)
  • du kan lage en video kampanje på noen få minutter
  • du kan måle din suksess (budsjett, kostnader, visninger, detaljer)
  • det er en enestående mulighet du ikke får andre steder!

TrueView Video Ads

Brukere ser på videoene som de faktisk interesserer seg for og du får flere visninger og klikk fra et publikum som er interessert i det du har å tilby. På grunn av de fantastiske vilkårene hos Google får du det riktige publikum til riktig pris. Du trenger ikke å betale for hver gang reklamen din vises slik det er vanlig med CPM systemet (mer om CPM og andre systemer senere).

Du har friheten til å tilpasse videoene dine til det formatet og den lengden du vil. Du kan lage en video om produkt demo, produkt anmeldelser og anvendelses områder. Disse kan vises både på YouTube og Display Network, på PC-er og på mobil enheter. Tenk hvor mange du kan nå!

TrueView Video Ads deles i 2 typer: TrueView in stream ads og TrueView video discovery ads.

True View in-stream ads

Denne typen reklamefilmer popper opp før den videoen du vil se på, mens du ser på den eller etter at videoen er ferdig avspilt. Med denne typen annonsering kan du nå ut til alle som ser på YouTube og på dine nettsider/kanaler, de som spiller spill og bruker andre typer apper. TrueView in-stream ads gir brukere mulighet til å velge om de faktisk ser videoen ferdig eller klikker videre etter 5 obligatoriske sekunder.

Mulighet til å hoppe over reklamefilmen etter 5 sekunder i TrueView

Det fantastiske er at du som markedsfører ikke blir belastet for en reklamefilm som ikke ble sett ferdig. Du betaler kun for etter at 30 sekund av videoen ble sett eller for hele videoen om den varer under 30 sekunder. Man betaler altså kun for de brukere som er virkelig interesserte i å se videoen din. I tillegg er det mulig for brukere å involveres videre ved å klikke på introduksjons kortene, kampanje bannere og informasjons ikoner.

 

TrueView video discovery ads

Denne typen reklamefilmer vises i søk ved siden av de videoene du ser på, når noen søker etter andre relevante videoer og i YouTube appen. Dette er en reklame av en ubestemt lengde som brukere kan se på når de browser rundt på YouTube. Brukeren ser et bilde av reklamefilmen din og blir invitert til å klikke på dette bilde for å se hele video. Du betaler kun når noen klikker på reklamefilmen din og begynner å se den.

TrueView Video Discovery Ads

 

Bumper Ads

Denne typen reklamevideo er ment for et bredt publikum og er rettet først og fremst mot mobilbrukere. Videoene er på maks 6 sekunder eller kortere og er ikke mulig å hoppe over så YouTube brukere må se filmen uansett. Disse kan plasseres før en video starter å spille av på YouTube eller partner sider, samt på Display Network.
Her betaler du per visning etter CPM prinsippet der du betaler per 1.000 visninger om gangen.

Det negative med denne typen annonsering er at den vises ikke på datamaskiner når AdBlock er aktivert.

 

Reservasjons kampanjer

Reservasjons kampanjer eller reservation campaigns har en enorm rekkevidde fordi de ikke vises på noen bestemte videoer men på YouTube forsiden. Disse kan du kjøpe for et fast beløp enten per dag (CPD) eller per 1.000 visninger (CPM). Du må huske på å booke CPM reservasjons kampanjen 6 ukedager i forveien og all materiale som skal brukes i kampanjen må leveres inn til vurdering senest 4 dager før kampanjen starter. Når det kommer til CPD kampanjen, må du booke et par uker i forveien og alt må være på plass minst 9 dager på forhånd.

Mobil Video Masthead

 

CPM kan deles inn i 2 formater: standard in-stream og in-stream select. Den første spilles av før en video og er ikke mulig å hoppe over. Disse kan være på 15 til 30 sekunder. Reklamefilmene som er på 30 sekunder kan kun spilles av på videoer som er minst 10 min lange eller mer. Her har du mulighet til å reservere første plass mot et litt større beløp og sikre at reklamefilmen din blir spilt av først!

In-stream Select filmen spiller av når noen starter å se på en video. Denne reklamefilmen kan være opp til 60 sekunder lang og den er mulig å hoppe over etter 5 sekunder. Her betaler man per visning uansett om videoen ble vist i sin helhet eller om den ble hoppet over.
CPD formatet har 3 forskjellige varianter: desktop custom Masthead, desktop universal video Masthead and Mobile video Masthead.

Denne typen annonsering koster 70.000 NOK pr dag (pr dags dato), men bare i Norge når man mellom 1,5 og 2 millioner unike brukere!

 

Treffsikkerhet

For å sikre at dine kampanjer eller reklamevideoer når de riktige brukere er det flere muligheter. Du kan bruke keywords eller nøkkelord for å hjelpe deg å tilpasse dine reklamefilmer til innholdet på nettsiden. Slik at de som for eksempel søker på hvordan bygge hus ikke får opp en reklame om de nye fine hårfønere dine.

Du kan nå folk ut ifra de demografiske kriteriene som alder, kjønn og livsstil. Du kan tilpasse søket til et bestemt tema og rette deg mot mennesker med samme interesser eller hobbyer. Du kan også utnytte grupper med de samme interessene for å nå ut til potensielle kunder. For eksempel kan du reklamere for sminken du selger via sminkeguruer på YouTube.

Du kan rette kampanjen din mot de som aktivt ser etter noe av det samme som det du tilbyr. Bruk remarketing strategi for å nå ut til de som har vært aktivt interesserte i et lignende produkt eller handlet hos deg før.

 

Din kanal og Google+

Du trenger en Google Account for å kunne logge deg inn på YouTube. Både Google+ og din Brand Account kan hjelpe deg å kontrollere alle dine YouTube kontoer samt legge til eller fjerne administratorer for kontoen din, bruke forskjellige navn på YouTube enn på Google Account og bytte fritt mellom kontoene på Google Account.

 

YouTube Video Editor

med dette verktøyet kan du lage nye videoer og publisere disse på YouTube med 1 klikk. Alt det du laster ned blir automatisk lagt til inn i Video Editor. Der kan du altså kombinere flere videoer og bilder inn i 1 video. redigere videoene du har til de lengdene som passer deg samt legge til effekter ved spesielle verktøy og legge til musikk fra et musikkbibliotek.

 

Hva skjer så når du har lastet opp videoen din?

Denne blir vurdert før publiseringen men det tar som regel bare 1 dag. Når videoen er publisert kan du sammenligne hvor mange visninger den har i forhold til de andre videoene dine. Du kan justere cost-per-view (CPV) og click-through-rate (CTR) opp eller ned ettersom hva du ønsker å oppnå.

Nå har du mulighet til å vurdere hvor sterkt videoen din opptrer, hvor mange visninger får den og justere innstillingene deretter. Jo mer visninger reklamefilmen din får, jo mindre må du betale. For å få mest mulig ut av kampanjen din prøv å snevre inn målgruppen og se om det fører til at videoen får flere visninger. Ved å justere målgruppen ved bruk av keywords etter demografi og tema kan du velge å vise videoen kun til den gruppen som kan være interessert i produktene/tjenestene dine. Du kan også velge å ekskludere diverse målgrupper for å unngå unødvendige kostnader. Og ikke glem de store mulighetene remarketing gir!

En annen fantastisk funksjon er call-to-action overlay. Ved bruk av denne funksjonen kan du for eksempel vise dine kunder hva som skiller deg fra andre og hvilke produkter du tilbyr. Og det beste er at det er helt gratis! Funksjonen gir deg enda en mulighet til å skape interesse og engasjement hos brukere.

 

Google gir deg som vil annonsere unike muligheter! Mine medstudenter har skrevet utdypende innlegg om de forskjellige annonserings metoder som finnes hos Google. Google Display Network kan du lese om her . Og Google Søkeannonsering kan du lese om her.

2 thoughts on “Google Video annonsering guide

  1. Pingback: Google Display Network - Amanda Bergland Haukås

  2. Pingback: Google AdWords - godt å vite om søkeannonsering - Emma Nilsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *